2014-09-11

Seeneretk


Eesti metsades pidi olema seeneuputus. Kas see tõesti on nii ja mida sel puhul teha, sellele otsime vastust pühapäeval 14. septembril Mooste ToiduKlubis. Kavas on minna metsa ja korjata seeni, need seenefanaatik Aivar Rumvolti abiga kindlaks määrata ja laanest välja tuua ning MoKSi köögis söödav kraam mõneks hõrguks roaks vaaritada. Et seenelkäik liiga pragmaatiliseks ei kujuneks, selle eest on lubanud hoolt kanda MoKSi septembrikuu residentkunstnik Geoff Robinson Austraaliast.

Koguneme pühapäeval, 14. septembril kell 11 MoKSi maja ees. Pane selga ilmastikule sobivad riided ja jalanõud, võta kaasa otsiv meel, korv ja seenenuga ning 4 eurot. Metsas mässame paar tundi ning köögis ja söögilauas ühtekokku kolm tundi. Palume enda tulekust eelnevalt teada anda meilides aadressile moks@moks.ee või telefonitsi 5 138 599 (Evelyn)

Aivar Rumvolt on ametilt ja kutsumuselt keraamik, sündinud Võrus, õppinud Tallinnas, Võrus jälle aastast 1981. Metsas käinud koos vanaemaga päris väikesest peale, siiski on seenehuvi pigem gastronoomilist laadi. Samas pole seenemürgitust ka kunagi üle elanud. Geoff Robinson Austraaliast pärit kunstnik, kes töötab MoKSis augusti keskpaigast, septembri lõpuni. Oma loomingus keskendub ta helide salvestamisele, kaardistamisele ja ruumiliste diagrammide loomisele. Septembrikuu Toiduklubis kutsub ta seenelisi seeneleiukohti kaardistama ja soovib nende põhjal luua seeria diagrammilisi joonistusi. Geoff on lubanud Toiduklubis valmistada ka oma seene lemmikrooga.

No comments:

Post a Comment