2010-03-24

Kapsarullid sokuhakkliha ja lehterkukeseentega

Kõik ained on toodud umbkaudselt, proovi leida endale sobiv doseering.


peakapsas
maitse järgi: küüslauku
maitse järgi: sibulat
soku hakkliha
natuke toiduõli
lehter kukeseeni (lehterkukeseened annavad eriti metsase maitse. Talvel kasuta kuivatatult)
soola
pipart

kastmeks
hapukoort
küüslauku
sool ja suhkur


Keeda kapsapead nii 10- 15 min, kuni sellelt on võimalik tervelt lehti koorida. Koori lehed. Seejärel keeda lehti kergelt äädikaga maitsestatud vees nii 5min. Haki peeneks sibul ja küüslauk. Prae puhastatud seeni natuke võis (kuivatatud seeni leota eelnevalt pool tundi soojas vees). Sega sibul, küüslauk, seened ja hakkliha, sool, pipar ja toiduõli. Võta ettevalmistatud kapsaleht ja aseta selle keskele toores seene-lihamass. Keera leht rulli (keera servad üles ka külgedelt, et mass sealt välja ei voolaks). Aseta ahjupannile. Kui pann on rullidega täidetud kalla neile peale hapukoore küüslaugu segu. Võid panni põhja valada ka natuke vett. Kui see tehtud kata pann fooliumiga ja aseta eelsoojendatud ahju küpsema (ca 200*c)

No comments:

Post a Comment