2010-03-07

Esimene vasikas









foto: Taavi Tatsi





Esimene ToiduKlubi 4.märtsil läks üle ootuste kenasti. Kohale tuli meid 13 hinge Moostest ja kaugemaltki. Kogunemisel valitses paras elevus- vanad tuttavad olid rõõmsad kokkusaamise üle ja põnev oli ka uusi nägusid näha. Evelyn rääkis lühidalt toiduklubi ideest ja inspiratsiooniallikatest. Lisaks esimese toiduklubi kokkade endi sügavale huvile toidu kasvatamise ja toidu valmistamise vastu tuleks kaudsete motivaatoritena tänada MoKSi 2009. a residente Emma Lipp'i ja Matt Marble't ning Viljandi hästihoitud saladust

Aga nüüd siis esialgne ülevaade mida Evelyn ja Patrick kokku meisterdasid:

Jook: Johni ja Evelyni esimene siider (oma aia Antoonovkatest)

Eelroog:
Kreemine kõrvitsasupp, ahjusoojate ürdi- ja küüslaugukuklitega

Pearoog:
Kapsarullid sokuliha ja lehterkukeseenetäidisega
Kapsarullid punase aedoa ja chipotle pipra täidisega
Kreemine kartulipüree tilliga

Magustoit:
Kodujuustukreem maasika toormoosiga
Kohv

Retsepte on natuke raske täpselt anda, sest toidutegemine käis nö tunde alusel. Niiet, kes tahab katsetada peab intuitsiooni kasutama ja ka natuke ootama, kuna need siia blogisse üles saavad.
Siis veel tahaks rääkida toidu päritolust, kuna kohalik tooraine on üks toiduklubi põhiteese. Ehk ei õnnestunud see esimese toiduklubi puhul 99% aga eks selleks klubi koos käibki, et infot vahetada ja maad kuulata, mida keegi kuskil teeb.

Toidu päritolu:
Kodus kasvatatud: kõrvits, maasikad, küüslauk, õunad (siider), rosmariin, till
Kohalikest metsadest hangitud: lehterkukeseened (korjatud novembris, talletatud kuivatatult), sokuliha, mille tõi lahkelt Tiia Jõgi. Suured tänud talle
Kohalikku päritolu, poest-turult ostetud: kapsas, sibul, kartul, kodujuust, või, jahu, rõõsk koor, hapukoor, piim
Tundmatu päritolu (aga võimalik eestis kasvatada): punased aedoad
Vürtsikad külalisesinejad kaugetelt maadelt: ingver ja chipotle pipar

Toiduklubi üks ideesid on ka, et seda võõrustavad iga kord erinevad kokad. Nii võõrustavadki järgmist toiduklubi Ülle ja Helen Mooste Linakojas 8.aprillil, kell 18. Palume tulijail kindlasti Üllele teada anda helistades talle 5117848




Täidis kapsarullidesse- sokuhakkliha, ohtralt küüslauku ja sibulat. See kõik läheb rullidesse toorena, siis jääb maitse mahlasem











Täidis nr 2: (taimetoiduversioon): punased aedoad suitsuka ja vürtsika chipotle pipraga


Kuklid eelkerkimas








Ilus seltskond













foto Taavi Tatsi


No comments:

Post a Comment