2010-03-24

Kreemine kõrvitsasupp

Kreemine kõrvitsasupp
4-le
1kg kõrvitsat 3-4 keskmise suurusega kartulit 4-5 haput õuna (n Antonovka) 1 sibul kui soovi on siis 2-3 küüslauguküünt. 2-3cm ingverit 2-3 loorberilehte. 0.25 l 35% rõõska koort 2-3l köögivilja puljongit (võib kasutada ka puljongikuubikutest tehtut! Soovitavalt orgaanilised kuubikud ilma soolata) maitse järgi soola suhkrut

NB! Kõik ained on toodud umbkaudselt, proovi leida enda maitsele sobiv doseering.

Puhasta, koori ja haki kõrvits, kartulid, sibul, küüslauk, ingver. Pane kõik potti ja lisa natuke vett, maitse järgi soola ja sõrmeotsaga suhkrut, ning loorberilehed. Lase keema tõusta. Seejärel alanda kuumust. Lisa köögiviljapuljong ja lase kogu kraamil keskmisel kuumusel pehmeks keeda. Vahepeal haki ja puhasta õunad. Lisa need teistele köögiviljadele kui need on pehmeks keenud. Lase õuntelgi madalal kuumusel pehmeks keeda (paar minutit). Tõsta pott pliidilt ja otsi sellest massist välja kõik loorberilehed. Kui see tehtud püreesta kogu mass. Lisa püreesupile vahustatud koor ja lase massil korraks keema tõusta. Seejärel tõsta supp pliidilt ja head isu.

No comments:

Post a Comment