foto: John Grzinich
Reedel, 7.oktoobril kogunes meid MoKSi paras ports. Olime klubi liikmete vahel ülesanded ära jaotanud. Siiri keetis kanapuljongit, Eve koos kaasa Targoga veiseleent, allakirjutanu köögiviljakeedust, Liilia võttis enda kamandada pirukad ja Patrick leiutas kohapealsetest materjalidest täidiseid. Eks kõik asjaosalised lisavad siia ajapikku oma retseptid ja nipid. Minu poolt siis köögiviljapuljongi õpetus:
Vaja läheb:
Vaja läheb:
2 porgandit, 2 sibulat, sellerit, fenkolit, šampinjone, musta terapipart, tähtaniisi, maitsetaimi (tüümian, petersellivarred, loorber), oliiviõli.
Kuidas teha:
1. Köögiviljad peavad olema korralikult pestud ja kooritud. Koorega köögiviljad annavad
puljongile mõrkjat maitset.
foto: John Grzinich
2. Lõika kõik köögiviljad ühesuurusteks tükkideks. Nii valmivad need üheaegselt.
foto: John Grzinich
3. Kuumuta köögivilju vähese oliiviõliga potipõhjas 3 minutit. Mitte pruunistada! Lisa külm vesi ja keeda tasasel tulel 20 minutit. Puljongi ülekeetmisel köögiviljad lagunevad ja puljong muutub häguseks.
4. Kurna läbi sõela. Lase köögiviljapuljongil veidi settida. Puljongi värv peab olema kuldkollane kuid läbipaistev. Kui puljongit ei kasutata iseseisva toiduna, siis seda ei maitsestata.
No comments:
Post a Comment