2011-02-26

Kõrvitsaküpsised

Kiirelt valmivad, vürtsikad präänikuid meenutavad küpsised  

24 küpsist
100 g võid
150 g fariinsuhkrut (võib osaliselt ka valget suhkrut panna) 
2 dl kõrvitsapüreed
100 g rosinaid (või jõhvikaid, aprikoose) 
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli 
0,25 tl ingevripulbrit
3 dl nisujahu
1 dl kaerajahu või -kliisid 
1,5 tl küpsetuspulbrit 

Vahusta pehme või suhkruga heledaks. Lisa kõrvitsapüree, pestud rosinad, ingver, vaniljesuhkur ja kaneel. Sega omavahel jahu, kliid ja küpsetuspulber ning lisa seejärel või-kõrvitsasegule. Sega ühtlaseks.
Tõsta lusikaga ahjuplaadile kuhjakesed, jättes nende vahele piisavalt ruumi ka laiali vajumiseks.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni küpsised on äärtest veidi pruunistunud.
L
ase restil jahtuda. 

Retsept Liilia blogist

No comments:

Post a Comment