2012-02-10

Oakäkid

15-le sööjale:

4 kl ube
500 g suitsupekki
2 kl kuivikuid
1 kl jahu
1 kl rõõska piima
4 muna
4 spl võid
4 sibulat
vett
küüslauku, pipart, soola







Ubasid leotada vees umbes 9 tundi ning seejärel keeta neid 1,5 tundi.
Pekk hakkida väikesteks kuubikuteks ning ajada 2 korda koos keedetud ubadega läbi hakklihamasina.





Hakkida sibulad, pruunistada pannil ja lisada segule. Lisada kuivikud, hõõrutud munad, piim, või, jahu, vesi, pipar, sool, küüslauk. Vett ja jahu lisada oma äranägemise järgi, et tekiks paraja koostisega segu (mitte liiga vedel ja mitte liiga paks). Lasta segul 0,5 tundi seista. Seejärel vormida sellest ümmargused või piklikud käkid ning praadida need pannil kergelt pruunikaks.






See retsept on koostatud 1913.a. taluperenaise käsiraamatu oakäkkide retsepti alusel.


Fotod: Evelyn Müürsepp

No comments:

Post a Comment