2011-04-12

Toidutalgud...
















11.aprilli õhtul väisasid Toiduklubi igat sorti toiduprofid- blogijad ja restoranipidajad, toidukultuuri uurijad ja toitlustusspetsialistid, maiasmokad ja igasugu muud toidupraktikud :-)
Kõik külalised said toidutegemisse kaasatud. Selleks jagasime töö nö sektsioonidesse. Eve tegi maitsvat leiba. Triinu oli välja toonud oma talu tooted: piima, või, sõira ja kohupiima. Ülle küpsetas suussulava karaski. Liilia üllatas meid Kass Arturi koogi kamavariandiga, Patrick mässas latikatega ja Evelyni juhtimisel hakiti ning segati kokku üks vinegrettsalat.










































































Siin hakitakse materjali ühe korraliku vinegreti jaoks. Sibulapealsete asemel lisasime peterselli,
puistasime ka natuke õunu ja kuivatatud musti ploome. Ja mis kõige olulisem- õli peaks olema desodoreerimata- rafineerimata päevalilleõli- vaid nii saab lapsepõlve maitse... :-)




















Eve, tegi ka leiba. Selle valmistamise nüansse jagab ta siin teiega tulevikus.






















Kalatoimkond- värske Peipsi latikas, läks ahju kahte moodi. Esimese, Makedoonia variandi puhul puhkas latikas sibulail. Teise variandi puhul segasime omavahel soola, suhkru, kaneeli ja musta pipra ning hõõrusime sellega latikanaisi (kuuest viis latikat olid kõik ilusat paksu marja täis). Toppisime latika kõhu ja ümbruse õunu ning kaalikaid täis ja piserdasime peale natuke valget veini.


No comments:

Post a Comment