2011-01-15

Vanaema Z Pensilvania Pierogid


















(ca 24tk)
TAIGEN:
2 muna
4 tassi nisujahu (ca 500g)
1/2 teelusikat soola
1 klaas vett (ca 200ml)
Sega ained omavahel. Taigen peaks olema pehme aga
mitte kleepuv. Kui on kleepuv lisa natuke jahu
(ära liialda)

Igaüks tõi klubisse kaasa väga erinevaid täidiseid
(lehterkukeseene- chipotle pipra, seene- sealiha,
porgandi, õuna-kaneeli, põdraliha, kapsa jne).
Need täidised me kõik ka pierogidesse toppisime.
Olgu allpool äratoodud lemmikud, Patricku kartuli ja
Epu juustutäidis



KARTULITÄIDIS:
3-4 keskmise suurusega kooritud, keedetud ja pudruks
tambitud kartulit
1 keskmise suurusega sibul (peeneks hakitud)
ca 225 g teravamaitselist juustu
(cheddar oleks ideaalne aga Eesti tingimustes sobib
ka 8 kuud laagerdund Valio Gouda Black

JUUSTUTÄIDIS
1 tassitäis kodujuustu
1 tassitäis mozzarellat
1 tassitäis riivitud parmesani
2 muna
ja maitseürte-basiilik, tüümian
ja pisut musta pipart


MEISTERDAMINE: Rulli taigen ca 8mm paksuseks.
Lõika klaasi või mõne muu ümara vormiga ring.
Aseta ca 1 supilusikatäis täidist taigna keskele.
Tee taigna servad veega märjaks ja suru ääred
omavahel kokku. Ära lase täidisel äärtesse
valguda- muidu ei “liimu” taignaääred kokku.
Aja potis vesi keema ning puista “pierogid” vette.
Pireogid on valmis kui nad pinnale tõusevad.
Seejärel prae pierogid võis ja riputa peale
karamelliseeritud sibulad.

















No comments:

Post a Comment